About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, February 14, 2017

REVIEW : ME'NATE SHAH ALAM, SEKSYEN 14

ASSALAMUALAIKUM..

lama tak review makanan best dalam blog aku ni..walaupon blog aku ni sesendu alam.. tp aku suka coretkan dalam ni utk aku baca bila2 aku rindu nnti..bukan jenis nak menunjuk ye.. bende2 yang aku tulis dalam ni pon bkn mcm masa aku x matang dlu..gado ngn boyfren pon nak citer dalam ni, gado ngan bff pon nak citer dalam ni..  dah2 matang ni nak tulis yg murni2 je utk kenangan dihari tua gitewwww..panjang plak mukaddimah ko..

dah..back to topic, dah lama nak makan kat me'nate ni since yg viral2 sal azwan ali tu..tp sebab jauh kan kat bangi..so mmpu melupakan je la..sebut je ME'NATE STEAK ni mmg dalam kepala hotak ni pikir MAHAL! nak2 plak aku yg surirumah goyang kaki ni.. mmg mampu telan ailio tengok gambar je la.. tak pon mengharap belas ehsan ayah belanjer...kihkihkih.. 


so since dah bukak kat cawangan SHAH ALAM SEK 14, jom la kite try..  actually tatau pon dah ada cawangan kat shah alam tu.. sebab haritu aku pg makan nasi lemak royale kedah kat area sek 14, tu yg tau dah ada kat cawangan shah alam.. plan nak pegi time ayah aku dah gaji nnti.. tp dah adik ipar nak belanjer... ehhhhh..kiteorg mmg suka la..



kedai bukak dari kol 11 am-11 pm, last order 10.30 pm



sebelum pegi aku dah review kat blog2 org yang pernah pegi.. so nnti x de la ko perghak sgt nak order.. tp sebab kiteorg pon first time dtg mmg tatau la cara cmne nak order.. dun worry ko tanye je waiter tu.. yg pelayan pon ya ampunnn baik sgt, sabar je menunggu kiteorg tercongok2 nak order.. dia suruh pegi pilih daging depan tu..yg kiteorg ni malas nak bangun..maklum ler bontot berat masing2.. pastu dok tanye mcm2 kat pelayan tu..  so aku buat kesimpulan terus la..gituuu..engat karangan SPM ke siap ada kesimpulan..

so cara nak order steak :

1- pegi pilih daging kat chiller (tempat letak daging tu) ada macam2 jenis daging & harga..berpuluh,beratus,beribu..tgok la poket ko bajet cmne.. kalau nak murah amik daging yg makan rumput.. dia punya murah pon 40++ gakkk

2-  kat situ nnti pelayan tu tnye ko nak masak cmne rare,medium rare,medium,medium well & well done.. kalau tekak ko dah jawa jgn la berangan nak amk rare kang takleh telan plak.. nak selamat amik yg tengah2 MEDIUM

3- ada 2 jenis sause(kalau tak silap aku) black papaer & mashroom

4- nnti dia tanye no meja.. 

5- pastu ko tunggu je kat meja tu diam2 smpai makanan ko smpai.. tak lama pon.. melainkn kalau ko order ayam amik masa 30 minute..

p/s : once dah order steak mmg air free.. air pon bukan soft drink ye,,air mahal2.. blackcurrent,ice lemon tea,peach, mango,cappucino,milk tea, white coffee.. macam aku 7 org..order 3 steak je.. cawan 7 atas meja.. dia tak kira langsung air yg refiel tu.. aku kenyang mnum air je..


MEATBALL 20 PCS RM21.00


GRAIN FED RIB RM 55.12
yang ni dia bg makan bijirin.. kalau makan rumput murah skit dalam RM40++

lagi 1 x sempat nak amik pic mcm ni jugak tp dia makan black angus (bijirin hitam kot..x pasti) yg ni paling terbaik la kiranya harga RM81.20 

dia ada banyak katagori daging..aku pon x berapa pasti.. time korang pilih nnti ada chef jugak kat situ.. so kalau confius ke x paham ke tatau nak makan apa.. chef tu akan suggestkan.. kalau banyak duit aku suggest makan daging wa'gyu.. harga pon berpinar mata..hahaha



BRAISED RIB RM 41.09
hat yang ni mmg tak leh nak cakap sedap cmne.. daging sgt2 lembut toksah cakap la.. dgn manis daging dia..dgn lembutnye.. perfect sgt la.. 


BERRY BLASTER SMOOTHIE yang adik aku minum ni RM14.90.. ni je la 1 minuman yg order..minuman yg lain sume free refiel


7 orang order 4 dish je..tu pon kenyang sengkak..nasib baik kiteorg cancel pizza.. mengedor macam tak de gari besok..portion dia mmg bnyak, kalau order pasta aku rasa bole makan 3 org.. mmg bnyak.. kira berbaloi la dgn harga dia..


bagi aku harga dia sesuai la dgn rasa dia.. makan ikot kemampuan..jgn la ko belagak pegi amik daging yg paling mahal..time pilih daging tu semua dh ada hrga, pilih ikot bajet yang mampu.. 

bagi aku kalau sekali seumur hidup nak merasa tempat mahal2 ok la.. penat2 keje reward la diri tu skit.. 

kbai!

*thanks adik ipar belanja :) adios!

No comments: