About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, January 19, 2018

SEOUL 2018 WINTER TRIP : DAY 2

hari kedua ni,pagi2 kami singgah la daiso 7 tingkat ni dlu sbb dah dekat dgn guesthouse kan..so saja la nak cuci mata apa yg best sgt daiso 7 tingkat ni..sama ke daiso yg ada kat malaysia ni.. masuk je daiso terus rambang mata..ada bnde yg mmg murah & berbaloi beli..ada benda yg ko beli kat malaysia je lagi murah.. so kene bijak membeli la ye..



so dah abis tawaf 1 daiso ni, perut pon dah lapar so jom la kite ke sinchon nk makan kat tempat favorite gosame tu..

nak pergi gosame tu, turun kat SINCHON STATION EXIT 3.. tp sblm ke gosame tu..kiteorg saja jalan2 area situ dlu..niat dihati nak cari kasut..tp mcm mahal plak..tak berbaloi beli..so b4 makan berat saja je la menyinggah paris bagute pekena hot choclate dulu..


sbb tu suke pegi korea ni, dia suka tau bg bnde2 cute cmni!!

lepas dah lepak2 cuci mata,perut pon dah lapar..jom la terus kite ke gosame..


direction to gosame :-

1. dari sinchon stn exit 3, elok je exit 3 tu terus je(cross jalan tu) jalan terus sampai jumpe IBK BANK

2. dah jumpa IBK BANK(dari jauh akan nampak tulisan IBK BANK tu) so sblm bank ni,masuk ke kanan.. ada simpang kiri & kanan..abaikan je..korang cross je jalan tu then terus je..akan lalu la mcm pdg sekolah kot..

3. jalan je terus sampai nampak 7E sebelah kanan & GS25 belah kiri..masuk kiri.

4. jalan sikit je korang akan nampak kedai lambang ikan ni belah kanan..


utk lunch kami order 2 ikan bakar,1 stong pedas,1 sondubu jiggae
total makan utk 5 orang 31,000kw so seorang 6,200kw

lepas dah isi perut,kami terus ke gwangjang market sebab nak memborong kain..dtg kore mesti la beli kain cotton korea kan.. ni pon first time aku pegi..sbb sebelum ni aku kirim je kain pada mmber yg pergi korea..aku x pernah pergi pon sbb nye lagi rela menghunting oppa..hihi.. ni pon sbb adik aku request nak pegi nak beli utk family mertua la apa la..so jom la kite redah bersama2.. nasib baik senang nak cari..


cara nak ke gwangjang market euljiro-4 (sa) ga EXIT 4.. lepas exit 4 jalan terus je sampai jumpe trafifc light..dah lintas tu walk straight lagi sampai jumpe perkataan gwangjang market..

time aku pergi tu, gerai2 makanan tu kebanyakkan dah tutup..so aku main jalan je sampai jmpe org jual kain banyak2 cmni.. semua harga kain 10,000kw je bersamaan RM38.. 

mmg lama gile kami kat gwangjang ni, aku siap video call 4 org kawan aku nak pilih kain.. tahap kesejukan dia x yah ckp..bole menangis kot.. ahjumma tu siap bagi hotpack la kat aku, adik2 aku yg lain sume dah surrender so depa tunggu kat subway je :)  

dah settle beli kain semua, & beli pon dlm kuantiti yg sgt bnyak..haha! so terpaksa la kami balik guesthouse dlu.. hantar kain & buat apa yg patut.. malam skit baru keluar balik nak cari makan malam plak..

sebab ada yg request nak ke hello kitty cafe so jom la kite ke hongdae.. hongdae mmg wajib pegi sbb time2 mlm ni happening skit,ada org busking la..menyanyi la, group dance la.. 

aku mmg engat jalan ke hello kitty cafe ni,sampai2 je aku cm pelik..apesal pub plak..tp sbb dah malam kan so mcm tak perasan sgt.. tp tempat mmg sama mcm hello kitty cafe aku pg taun 2016 haritu.. so mcm tak puas aty,takut la mmg aku salah ke apa..so aku pon tnye la ada mcm bilik polis kat situ..aku tunjuk itineray aku..siap ada tulisan hangul..so dia paham la.. so dia pon sama tolong cari..siap google bagai.. so mmg ikot direction sama mcm tmpt aku pg tadi.. ahhhh..sudah, takkan x sampai 2 taun dah tutup.. so polis ni pon tanye la pekerja dekat2 kwasan tu..sbb ada kdai cafe jugak yg bkak kat tapak hello kitty cafe tu.. rupanya hello kitty cafe tu dah tutup 7 bulan yang lepas.. so takde rezeki la nak ke hello kitty cafe, katanye kat myeongdong pon ada..tp aku x sempat nak search..aku tatau la sama ada hello kitty cafe tu berpindah ke myeongdong ke apa..  tp nsb baik la aku smpt ke hello kitty cafe,hongdae taun 2014 & 2016 (tempat yg berbeza) tp 2016 pnye tmpt tu lg besar cafe nye...


x de mood langsung nak pegang hp nak amk gambar..sbb terlampau sejuk.. rasa nak jalan cepat2 nak cari heater jer..


so dah x de arah tuju ni..just jalan2 cuci mata,lepak makan kebab then balik..


DAY 2 :-

hot choclate = 4,800kw
makan lunch = 6,200kw
kain cotton 2 psg = 20,000kw
baju tido mickey(hongdae) = 10,000kw
dinner kebab =4,000kw


total = 45,000kw ( RM171.00)

No comments: