About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, August 1, 2013

persiapan raya..

holla holla
pejam celik pejam celik..next week dah nak raya..
tapi 1 persiapan hape pon aku x buat..banyak settlekan utk adik2 aku dlu..
dah settle depa sume senang skit..baru aku bole kira bajet utk aku..haha
so far..baju kurung adik2 aku dah settle, kasut raya baju raya mak pon dah settle..tudung raya mak..esok baru nak p cari.. bab ayah senang..baju melayu selai tu je...and sok or lusa baru nak cari seluar utk ayah..
baju kurung aku x siap ag.. dress raya ke dua..gedik tengah siapkan,baju kurung raya ke 3 dah siap..tapi x jahit sembat ag..serius la,aku mmg x de masa.. balik keje je dah membongkang kepenatan..

bercita2 nak buat biskut raya jugak tp mcm x mampu jer..kita tgok la last minute nnti cmne..tetiba kekuatan datang ke kan.. dapat la aku buat kuih raya taun ni..kalau tidak aku baking je la..dalam otak ni dah terpikir choclate chesee cake..hoiii..dengar nama pon dah x tahan..aku order choclate chip kat mmber aku..x payah tunggu raya..aku tgok tv buat kudap2..sudahnye habis..nasib mak aku beli kuih raya ag..tu pon nyorok2 kot mak aku..sbb nnti dibuatnya kuih raya tu mcm makan nasi..

bab duit raya pulak..awal2 aku dah suruh adik aku tukarkan kat bank..maklum ler ni kali pertama bagi duit raya kat anak buah..excited dia tu lain mcm sikit..sanggup suh bff design sampul raya ala2 kpop ko.. and aku gagah la memprint memotong semuanya..terkulat2 aku nak buat dekat 20 sampul..haha.. asal bos keluar je..aku tolak sume keje nak menyiapkan sampul aku tu punye pasal..hakhakhak..


aku ni walaupon kpop la sgt..tp x de la sampai beli2 majalah..aku penah beli sekali je majalah epop ni bahasa cina sbb ada poster ft island..x paham dia ckp ape,,dpt tgok gambar pon jd la.. tp ni mst kena beli sebab ada sampul raya..ekceli dah pegi kedai semalam nak beli majalah ni..tp cina tu kata esok baru ada..so td aku pegi la lagi.. mohon ada sampul mblaq..bersinar sikit la hari raya aku..tp nan hado.. yg ada SANS,SUJU,BEAST,BIG BANG,EXO,INFINITE and RUNNING MAN..tp hat kat kedai tu ada suju,bigbang and running man ja..so harus la aku amik running man..sbb aku kan peminat gwang soo..
adik2 aku siap dah request nak duit raya dalam sampul kpo ni ha.. nasib la ada 5.. 

dah nak last2 puasa ni baru la ada masa nak iftar dgn bff sume.. insyallah esok 2hb iftar ngn bff PSIS..3hb ngn bff PUO and 4hb ngn bff SAMJ.. padat oiii jadual aku..pastu dah raya.. pas raya dah bz ngn wedding pika pulak..baju wedding pika pon x siap ag.. pening balik aku.. semua bnde nak kne rushing skrg..

ok la tu je yg aku nak citer...sbb mcm lama je x merapu dalam ni..sian dibiarkan berhabuk..

jaga diri..selamat hari raya!! belum ag..selamat bersahur utk esok pagi..

jalga~!

5 comments:

Hafiz Hilmi said...

ada sampul raya lebih? Kalau ada nak beli..ja

hafizhilmi@gmail.com

ekin said...

x payah la beli..kite bagi je..tp 1 je la..sbb tinggal 3 ja..hihi

Hafiz Hilmi said...

orait. tq! bak email nak bagi alamat. :D

ekin said...

ekin_mizi@yahoo.com.my

Hafiz Hilmi said...

dah email.